Tack för YH-dagen 2018

Onsdagen den 21 mars var det fullt hus på våningsplan 2 i Arbetsförmedlingens lokaler i Karlstad. Runt 500 besökare kom till Yh-nätverkets mässdag för att få veta mer om de över 20 olika utbildningsmöjligheterna som finns att välja på i länet under 2018.

Besökarna gick runt till de olika montrarna och fick veta mer om vad en jobbar med inom de olika yrkena, karriärmöjligheter, behörighet och hur det är att plugga på en utbildning som blandar teori och praktik.

Det fanns också möjlighet att under ett 20 minuterspass få höra mer om några specifika utbildningar och ställa frågor till representanter från de olika utbildningarna.  För studie- och yrkesvägledare fanns ett särskilt informationspass där de grundligt fick lära sig om olika sätt som en person kan anses ha grundläggande behörighet på enligt den förordning som yrkeshögskoleutbildningar lyder under och annan matnyttig information.

Besökare och arrangörer var mycket nöjda med dagen och vi ser fram emot att träffa många av de som kom som deltagare på någon av utbildningarna som drar igång till hösten 2018.

Här är en kortfilm från YH-dagen 2018:

Yh-nätverket i Värmland vill rikta ett särskilt stort tack till Arbetsförmedlingen i Karlstad som hjälpt till att arrangera YH-dagen 2018.