Program under YH-dagen 25 mars 2015

När: Onsdag 25 mars kl 12.00-17.30
Var: Gamla Wermlandsbankens lokaler, vid Stora torget i Karlstad

Onsdagen den 25 mars går årets YH-dagen i Värmland av stapeln. Klockan 12.00 slår vi upp portarna på Gamla Wermlandsbanken i centrala Karlstad och välkomnar alla er som är nyfikna på och intresserad av att vidareutbilda er och få spetskompetens inom ett yrkesområde.

Förutom alla åtta Yh-arrangörer i Värmland kommer CSN och Myndigheten för yrkeshögskola att finnas på plats under dagen för att svara på frågor som ni besökare har.
Den sistnämnda kommer att hålla i informationspass vid två tillfällen, dels kl. 11.00 och dels kl. 14.00 Dessa riktar sig främst till studie- och yrkesvägledare samt personal på arbetsförmedlingen i syfte att öka kunskapen kring vad en Yh-utbildning är och vad den ämnar att leda till.
Även CSN kommer att hålla i två informationspass under dagen, ett kl. 12.30 och kl. 15.00. Hit är alla ni som har funderingar kring studiemedel välkomna. Bland mycket annat kommer de ta upp vad som krävs för att få studiemedel, hur mycket en kan tjäna per år och ändå få studiemedel, om en har pluggat tidigare men inte tagit alla poäng – vad gäller då? Samt regler kring sjukdom, studieavbrott och återbetalning av studielån mm. Har du frågor till CSN? Ta med dig dem i så fall och kom!

Under dagen kommer vi även att ha en tipspromenad på mässgolvet där ett matnyttigt pris (bildligt och bokstavligt) står på spel. Vinnaren dras klockan 17.00 och en halvtimme senare stänger mässan för i år.

Vi Yh-arrangörer hälsar alla varmt välkomna!